Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lipade åt älskare - kvinna får böter

När den 27-åriga kvinnan fick syn på sin tidigare älskare och hans hustru lipade hon åt dem. Det skulle hon dock inte ha gjort. Lipandet innebar att hon bröt mot förbudet att kontakta paret. Den utstickande tungan har nu därför lett till att hon dömts till både böter och till att betala skadestånd till paret.

Det var den 12 februari i år som den 27-åriga kvinnan upptäckte paret då de satt och åt vid Vägverkets restaurang. Hon gick då medveten nära deras bord där tydligt visade sitt ogillande genom att lipa åt dem.

Bakom lipandet finns också ett långdraget svartsjukedrama mellan paren. Enligt kvinnan som utsattes för lipandet har hennes man haft en relation i lönndom med 27-åringen, något mannen också har erkänt.

Detta nekar dock 27-åringen till. Däremot hävdar hon att hennes man haft ett förhållande med den andra kvinnan, något hon i sin tur bestämt nekar till.

Hon har däremot kunnat vittna om hur 27-åringen - efter att relationen med hennes man avslöjats - börjat att trakassera hela familjen. Trakasserierna gick också så långt att åklagare i mitten av augusti 2011 belade 27-åringen med kontaktförbud under ett år mot den andra familjen.

27-åringen har själv nekat till händelsen på rastaurangen och hävdat att hon överhuvudtaget inte besökte restaurangen den dagen. Detta bekräftade också hennes man under rättegången där han dock inte vittnade under ed.

Detta tror dock inte tingsrätten på: "Deras uppgifter förefaller inte det minsta troliga", skriver tingsrätten i sin dom. Istället döms 27-åringen till 60 dagsböter à 50 kronor för överträdelse av kontaktförbud. Hon ska dessutom till båda betala 5 000 kronor i skadestånd för den kränkning som hennes blottade tunga innebar.