Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindgren överlägsen i MTB-premiären

Först besök hos pappa i Limbo.
Sedan seger i premiärupplagan av Hackmora MTB-Uphill.
– Det känns för j-vla bra, säger Emil Lindgren.

Sammanlagt 25 cyklister kom till start i Hackmora MTB-Uphill, ett åtta kilometer långt lopp med målgång uppe på Hackmora klack, och det blev som väntat en plågsam upplevelse för de flesta.

– Det var riktigt jobbigt. Jag har kört banan en fyra–fem gånger, men aldrig testat att åka den så fort jag kunnat, säger Calle Andersson, som bor i den lilla byn Hackmora och verkligen körde på hemmaplan.

Calle, från arrangörsklubben Sågmyra SK, vann P17-klassen och blev därmed först över mållinjen i premiärupplagan av Hackmora MTB-Uphill.

I seniorklassen – som startade 45 minuter senare – fanns en självklar favorit i Säterkillen Emil Lindgren, rankad som nummer 14 bland världens MTB-cyklister.

Lindgren motsvarade förväntningarna och med tiden 20.03 var han 1.39 före tvåan Fredrik Ericsson, förbundskaptenen för det svenska MTB-landslaget.

– Jag är och hälsar på min pappa som flyttat till Limbo och jag och min styvbrorsa cyklade hit över skogen för att vara med i tävlingen. Det är en väldigt jobbig bana, men jag lyckades cykla hela vägen, vilket var mitt mål, säger Lindgren, som avslutar MTB-säsongen med en sexdagartävling i Malaysia 15–20 oktober.

Fredrik Ericsson, som sprungit Hackmora Bergslopp ett antal gånger, berömde den nya tävlingsformen.

– Det är perfekt med ett sådant här annorlunda arrangemang den här tiden på säsongen, säger Ericsson.