Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindgren överlägsen i MTB-premiären

Först besök hos pappa i Limbo.
Sedan seger i premiärupplagan av Hackmora MTB-Uphill.
– Det känns för j-vla bra, säger Emil Lindgren.

Annons

Sammanlagt 25 cyklister kom till start i Hackmora MTB-Uphill, ett åtta kilometer långt lopp med målgång uppe på Hackmora klack, och det blev som väntat en plågsam upplevelse för de flesta.

– Det var riktigt jobbigt. Jag har kört banan en fyra–fem gånger, men aldrig testat att åka den så fort jag kunnat, säger Calle Andersson, som bor i den lilla byn Hackmora och verkligen körde på hemmaplan.

Calle, från arrangörsklubben Sågmyra SK, vann P17-klassen och blev därmed först över mållinjen i premiärupplagan av Hackmora MTB-Uphill.

I seniorklassen – som startade 45 minuter senare – fanns en självklar favorit i Säterkillen Emil Lindgren, rankad som nummer 14 bland världens MTB-cyklister.

Lindgren motsvarade förväntningarna och med tiden 20.03 var han 1.39 före tvåan Fredrik Ericsson, förbundskaptenen för det svenska MTB-landslaget.

– Jag är och hälsar på min pappa som flyttat till Limbo och jag och min styvbrorsa cyklade hit över skogen för att vara med i tävlingen. Det är en väldigt jobbig bana, men jag lyckades cykla hela vägen, vilket var mitt mål, säger Lindgren, som avslutar MTB-säsongen med en sexdagartävling i Malaysia 15–20 oktober.

Fredrik Ericsson, som sprungit Hackmora Bergslopp ett antal gånger, berömde den nya tävlingsformen.

– Det är perfekt med ett sådant här annorlunda arrangemang den här tiden på säsongen, säger Ericsson.