Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindberg åter igen fyra

Annons

Det har blivit placeringen som kommit att förfölja henne under simhopparkarriären.

På fredagsförmiddagen var den åter igen ett faktum.

Det finns ingen annan placering som är så bitter och tröstlös som den precis utanför prispallen. Det var där Anna Lindberg åter igen befann sig efter VM-finalen på enmeterssvikten i Melbourne.

Hon om någon vet nämligen hur det känns.

Sedan mästerskapsdebuten i Wien 1995 och fram till VM nu i Melbourne hade det blivit åtta stycken sådana. När det sedan skilde 4,55 poäng upp till trean Julia Pachalina, Ryssland var frågan given.

Det var svaret också för den delen.

För den här gången fanns det också förhoppningar om att det skulle bli VM-medalj, i så fall hennes första i karriären och den första svenska sedan 1973 då hennes mamma tillika tränare Ulrika Knape-Lindberg vann guld och silver i VM.

Anna Lindberg hade under förra året kommit tillbaka efter sitt skadehelvete, vunnit guld på såväl enmeters- och tremeterssvikten i EM i Budapest. I semifinalen hade hon också noterat den tredje högsta poängsumman.

Men de tre första hoppen i finalen gav alla sämre poäng än i semifinalen och hon låg ett tag sist.

Det fjärde, 1,5 volt framåt med dubbel skruv, gav 62,40 poäng, vilket var exakt lika mycket som i semifinalen och tog henne upp till en femteplats.

Och sedan inför det sista hoppet skilde det 2,75 upp till bronsplatsen.

Kvar hade hon då ett av sina favorithopp, det tyska, 1,5 volt i pik, vilket hon den här gången utförde utmärkt. Det gav bland annat en tia av en av domarna och totalt 68,40 poäng men det räckte inte till slut.

Men det var föga tröst den här gången.

För kinesiskan He Zi var situationen helt omvänd. 16 år gammal, eller rättare sagt ung, tog hon nu sitt första VM-guld, närmast före kanadensiskan Blythe Hartley som vunnit de två senaste världsmästerskapen på enmeterssvikten.

Och när hon tillsammans med de andra medaljörerna var på väg till presskonferensen så var Anna Lindberg på väg hem till hotellet för att ladda upp inför tävlingen på tre meter.

Vilken placering hon slutade på 3 meter i senaste VM?

Fyra.

TT

Mer läsning

Annons