Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindbäck vann i skymundan

Chris Holder såg ut att även kunna vinna VM-tävlingen i Torun. Men när hans motor rasade i finalen passade Antonio Lindbäck från Avesta på att vinna tävlingen, hans andra i karriären.
– Jag hade riktigt roligt ute på banan, sade han efter sin andra seger för säsongen.

Antonio Lindbäck var snabb under hela kvällen i Torun men hans framfart hamnade ändå i skymundan av guldkampen. Men när Chris Holders motor tackade för sig i finalen såg Lindbäck sin chans att ta över ledningen. Tomasz Gollob och Greg Hancock jagade för fulla segel bakom men Lindbäck hann göra segergest innan han passerade mållinjen.

– Det var verkligen roligt ute på banan som var riktigt bra, sade Lindbäck till Viasat.

Tack vare segern i Torun blev Lindbäck bäste svensk i VM, på sjunde plats. Hans bästa placering i VM-sammanhang.

– Jag har hittat mig själv under året. Segern i Terenzano betydde väldigt mycket för mig, där var det verkligen en sten som föll från mina axlar. Jag hade som mål för säsongen att komma topp åtta och det klarade jag också av, sade han nöjt.

Fredrik Lindgren blev näst bäste svensk, på åttonde plats. Personbästa för Lindgren som varit nia som bäst tidigare. Lindgren tog under säsongen sin första seger för säsongen, i Göteborg.

– Jo, jag är ganska nöjd med säsongen. Jag har höjt min lägstanivå ganska mycket. Jag har också förbättrat mina starter och det är ett måste när man möter de allra bästa hela tiden, sade Lindgren som också ämnar fortsätta sitt samarbete med Morgan Andersson.

Andreas Jonsson har sedan Tony Rickardsson slutade 2006 varit bäste svensk varje år, den positionen fick han abdikera från i år. Jonsson har haft ett struligt år och avslutade innan tävlingen i Torun samarbetet med motortrimmaren Carl Blomfeldt.

– Jag kommer att åka på motorer från Janne Andersson i fortsättningen. Jag har redan provat ett par stycken och det känns verkligen hoppfullt även om man inte får till en motor direkt. Det har varit mycket mer kraft i dessa motorer och det kommer att bli riktigt intressant nästa år, sade Jonsson.