Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindbäck trea i Målilla

Tomasz Gollob, Polen, vann VM-tävlingen i speedway i Målilla före Chris Holder, Australien och Antonio Lindbäck på tredje plats.
– Visst är jag nöjd med en tredje plats. Men jag hade siktat ännu högre, sade Lindbäck som steg upp på prispallen för tredje tävlingen i rad.

Antonio Lindbäck har under hösten övertygat stort. Segern i Terenzano gav honom en kick, inget snack om den saken. I Målilla bommade han lite i sitt första heat. Radade sedan upp fyra raka heatsegrar, inklusive semifinalen där han nästan förnedrade sina konkurrenter. Mellan heaten var han på stålande humör, skämtade med alla som kom i hans väg.

– Dit ska jag, sade han och pekade på finalrutan i programmet efter sitt tredje heat.

I finalen startade Lindbäck från bana två, men fick inte samma fina start som i semifinalen. Tomasz Gollob fick bästa starten från innerbanan och vann enkelt.

– Målilla är min favoritbana, sade Gollob efter segern.

Bakom hade Holder och Lindbäck en tuff kamp om andraplatsen, den vann Holder som nu leder VM med åtta poäng före Greg Hancock.

– Jag försöker att inte titta för mycket på poängen men detta är nog första gången jag är nöjd med en andraplats. Jag har en bra position, leder med åtta poäng, men det är inte mycket med två tävlingar kvar, sade Holder.

Lindbäck klättrade tack vare sin andraplats upp på åttonde plats i VM-tabellen.

– Mitt mål när jag kom till Målilla var att vara topp åtta efter tävlingen. Jag kände mig riktigt snabb hela tävlingen och måste vara nöjd med resultatet trots att jag ville ännu högre upp. Jag struntade i träningen, vilket kändes rätt. Mekanikerna fick en dag extra att jobba på, sade Lindbäck.

Fredrik Lindgren var nära att nå final, plockade elva poäng och var näst bäste svensk.

– En bra grundtävling. Sen var det mycket nära att jag kunde stänga Gollob i semifinalen, sade Lindgren som såg mycket besviken ut minuterna efter semifinalen.