Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linda Solum: Vissa saker var bättre förr – därför blir Södran tredagarstidning

Första veckan i juni hade jag glädjen att få berätta om den storsatsning som vi gör på Södra Dalarnes Tidning. Efter år utan reportrar på plats på redaktionen är vi tillbaka – med besked.

Jag vet att många av er, trogna Södranläsare, har längtat efter det.

Nu är det faktum.

Södran kommer framåt på många sätt – men inte alla - likna den lokaltidning den en gång var. Vi kommer att vara fem medarbetare, varav jag som chefredaktör och ansvarig utgivare är en. Övriga fyra är reportrar som kommer att bevaka Hedemora och Säters kommuner. Inom kort kommer du som läsare att kunna stifta bekantskap med dem.

Vi gör det här för att vi verkligen tror på den lokala journalistiken och framtiden för den.

För dig, som läsare av Södran, kommer satsningen att märkas tydligt. Vi kommer att ge dig mycket, mycket mer lokalt innehåll.

I din papperstidning och digitalt, i din e-tidning och på dt.se.

Men vi kommer också att behöva göra vissa förändringar, för att säkra och värna våra journalister och närvaron i södra Dalarna. Vi är här för att stanna.

Vad och hur vi ska göra, det har var funderat mycket på.

Nu har vi landat i att Södran ska bli ännu lite mer som förr.

Det innebär att Södran i höst kommer ut, som papperstidning, tre dagar i veckan.

För många av er är det en bekant utgivningstakt – Södran var ”tredagars” så långt fram som till 1987 när den slogs ihop med Falu-Kuriren.

Jag har fått berättat för mig att många av er, lojala Södranläsare, inte gillade idén med sexdagarsutgivning. Jag hoppas att ni, och fler med er, kommer att tycka extra mycket om den nygamla utgivningstakten som tidningen kommer att få nu.

Att Södran blir tredagars betyder inte att vi kommer ge dig färre nyheter. Tvärt om.

Att vi är på plats i ökad styrka i Hedemora och Säters kommuner är en satsning som innebär att vi kommer att ge dig mer. I alla kanaler.

Varje dag läser du om det som händer nära dig på dt.se.

Och tre dagar i veckan: tisdag, torsdag och lördag får du din papperstidning i din postlåda. Då kommer också e-tidningen. Och på lördagar Pralin.

Jag ser mycket fram emot hösten, när redaktionen är på plats och vi ska ge er nya Södran. En matigare, mer lokal produkt. Som dessutom kommer att bli billigare för dig som prenumerant.

Har du frågor, tankar, åsikter eller inspel kring Södran nu och framåt?

Hör av dig till mig!

Så länge önskar jag er alla en riktigt fin sommar.

Linda Solum, tillträdande chefredaktör för Södra Dalarnes Tidning efter sommaren

070-2541022

linda.solum@mittmedia.se

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips