Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linda Solum: Södranläsare – vi vill veta vad du tycker!

Nyligen kunde jag berätta att vi gör en storsatsning på lokaljournalistiken i Hedemora och Säters kommuner. Södra Dalarnes Tidning kommer i höst att ha fyra reportrar på plats i området och vi kommer också att ha en ledarskribent som skriver lokala opinionstexter. Det känns riktigt, riktigt bra.

Vi berättade också att vi kommer att ändra våra utgivningsdagar – till tisdag, torsdag och lördag. Det betyder att tidningen kommer att få fler sidor med lokalt innehåll – men landa i brevlådan färre dagar. Det betyder inte att det inte kommer några nyheter från oss övriga dagar i veckan. Vi kommer såklart fortsatt att publicera dina lokala nyheter på dt.se dygnet runt, sju dagar i veckan.

Men vad är viktigast för dig i nyhetsflödet? Vi, som ska jobba med Södran, vill veta vad du tycker. Vi har sagt att vi ska bli mer och bättre. Nu vill vi veta vad du önskar dig av din lokalredaktion och din tidning? Vilken typ av nyheter, granskningar och reportage vill du läsa i Södran och på dt.se? Är det kommunpolitik, besluten och de som påverkas av dem som du vill att vi lägger extra fokus på? Är brott, straff och tryggheten där just du bor som känns viktigast? Vill du titta på mer livesänd sport? Eller vill du ha fler granskningar och reportage? Eller någonting helt annat, kanske, som vi inte tänkt på?

Jag är så tacksam om du vill ta ett par minuter, gå in på dt.se och svarar på vår enkät om vad som är viktig lokaljournalistik för dig. Frågorna hittar du under avdelningarna Hedemora och Säter på vår sajt.

Din åsikt är viktig! Jag ser fram emot att höra vad du tycker.

Här hittar du enkäten.

Linda Solum,

tillträdande chefredaktör för Södra Dalarnes tidning

070-2541022

linda.solum@mittmedia.se