Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linda samlar vinterkläder till hemlösa

Låt dina avlagda gamla vinterkläder komma till nytta.
Skänk dem till Linda Narto så ser hon till att de hemlösa får dem i stället.
– Vintern är nära och jag vill göra något för de hemlösa, säger hon.

Det var när 21-åriga Linda Narto såg ett tv-program om hemlösa i Stockholm som hon kände att även hon ville bidra till att göra livet något drägligare för denna utsatta grupp. En grupp det finns många av även i Borlänge och som snart går en tuff vinter till mötes.

Hennes tanke är dock att göra vintern något mera uthärdlig för de hemlösa.

– Jag kan inte bygga hus, men jag är bra på att ordna saker och därför startar jag nu en insamling av vinterkläder till de hemlösa här i Borlänge och även Falun, förklarar Linda.

Hon har redan startat ett facebookevenemang för ändamålet och gensvaret har varit minst sagt stort.

– Jag har fått jättemånga positiva reaktioner och redan har över 500 personer sagt att de ska delta. Jag hoppas det kan växa ännu mer. Det enda man behöver göra är att plocka fram de gamla vinterkläderna man inte längre använder och lämna in det. Allt från vantar och sockor till jackor, skor och byxor är välkommet. Framför allt är det vuxenkläder som behövs, men även barnkläder kan lämnas in då jag tänkte att Kvinnojouren kan vidarebefordra dessa till behövande föräldrar.

– Dock är det viktigt att kläderna är hela och rena. Bara för att man är hemlös ska man inte behöva gå i trasiga kläder, säger hon bestämt.

Nästa steg för Linda blir nu att ta kontakt med RIA och sedan ordna en lokal där kläderna kan lämnas in.

– Jag har några krokar ute, men inget klart. Om någon har en lokal att låna ut en kortare tid får de gärna höra av sig, vädjar Linda som ser det som självklart att hjälpa utsatta människor.

– Jag tycker om att hjälpa till och brukar självklart alltid lämna in mina gamla kläder till insamlingar. Men det är första gången jag gör något så här stort på egen hand. Det känns roligt och inspirerande att kunna bidra och jag hoppas att så många som möjligt nu gör en utrensning bland sina vinterkläder.

Fotnot: Den som vill kontakta Lina Narto kan göra det via mail narto2@hotmail.com