Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linas armhålor skapar debatt på nätet

Rakat under armarna eller inte? Ludvikatjejen Lina Ehrins sekunder i tv sprider sig nu som en löpeld på nätet.

- Det är helt knäppt, säger hon.

Annons

Det var i slutet av SVT:s sändning av Melodifestivalen i lördags, som bibliotekarien Lina Ehrin, 32, syntes under några sekunder. Jublande sträckte hon upp armarna efter att Loreen vunnit - och visade samtidigt håret under sina armar.

Bilden på Lina lades upp på Facebook och fick snabbt stor spridning. Tusentals "gillade" bilden och många kommenterade hennes val att inte raka sig under armarna.

- Det är helt knäppt att något så litet får så stor uppmärksamhet. Samma dag var det en massaker i Syrien, men det får knappt någon uppmärksamhet alls.

Själv är Lina Ehrin inte medlem på Facebook, och hon har inte läst kommentarerna där.  Det var först när hon kom till jobbet på Lorensbergaskolans bibliotek som hon insåg att hon blivit föremål för en nätdebatt.

- Det var några elever som började fnissa lite igår. Sen såg jag en artikel som Aftonbladet skrivit.

Kommentarerna och mångas hån har också väckt motreaktion. Bloggaren Hanna Fridén reagerade kraftfullt mot kommentarerna.

"Jag blev väldigt illa berörd av detta. Personligen hade jag inte ens noterat att den här kvinnan hade håriga armhålor när jag tittade på programmet", skriver hon på sin blogg.

På Facebook har också gruppen "Hej sedlighetspolisen! Här är min orakade armhåla!" startats, där användare lägger upp bilder på sina orakade armhålor.

- Vi är nog inte så få ändå som väljer att inte raka oss, säger Lina Ehrin.

Själv har hon aldrig rakat sig under armarna, och tänker inte göra det heller. Hon tycker också att det är helt okej att raka sig under armarna, för den som gör det valet.

- Jag tycker att man ska få se ut som man vill göra.