Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lina Hurtig i Sundhages trupp

Kometkarriären fortsätter för Avestatjejen Lina Hurtig.
Från Avesta till Gustafs och vidare till allsvenska Umeå. Och nu – spel i det svenska a-landslaget.
– Det kom verkligen som en överraskning, säger Hurtig som så sent som 2011 spelade i ettan med Gustafs.

Den 19 juni möter det svenska damlandslaget Brasilien på Söderstadion.

Det blir den sista matchen innan truppen till EM på hemmaplan spikas, och förbundskapten Pia Sundhage har nu valt att ge de två 95:orna Lina Hurtig och Marija Banusic chansen att visa upp sig.

– Två unga spelare som får chansen fem i tolv att visa framfötterna även i landslagssammanhang. De bryter mönstret. Vi har väldigt många löpstarka spelare som tar sig framåt i en riktning. De här två är udda. Sen får vi se om någon av dem hänger med hela vägen, säger Pia Sundhage i ett pressmeddelande.

Lina Hurtig (Umeå) och Marija Banusic (Kristianstad) har båda varit med och spelat fram det svenska F19-landslaget till det EM-slutspel som avgörs i augusti. Och Hurtig var redan ifjol med i det F19-landslag som spelade hem EM-guldet.

– Men det klart att det "riktiga" landslaget har varit målet hela tiden, det ska bli hur kul som helst att få chansen, menar Hurtig som gjort sig känd som en snabb och målfarlig spelare.

Det blir inga problem att hänga med i tempot tror du?

– Nej, det tror jag absolut inte. Det klart att nivån på spelet höjs ett snäpp, men det ska inte vara några problem att hänga med.

Hur stora är dina chanser till en plats i EM-truppen?

– Svårt att säga, men eftersom jag är uttagen till den här matchen så är det klart att jag har en chans. Det gäller att prestera bra, men jag känner ingen press. Jag åker dit för att spela fotboll och ha kul, sen får vi se hur långt det räcker.