Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lima musikfestival kommer tillbaka

Annons

- Vi hade inte råd att betala några gager, men alla var väldigt positiva och ställde upp. Därmed kunde arrangemanget gå ihop, vi fick en grundplåt för att kunna jobba vidare. Tanken är att vi på sikt ska växa och kunna bli så lönsamma så att festivalen blir årligen återkommande, säger Christina Enfjäll som är en av eldsjälarna i Södra Lima Bystygeförening.

Sommarens festival hålls den 11 augusti i Limaparken. Upplägget ska i stora drag vara lika som i fjol - musik av alla de slag, från klassiskt till rockmusik, på flera scener nonstop i tolv timmar .

- Syftet med festivalen är förstås att vi vill ordna något roligt här i bygden, ett nytt sommararrangemang. Och samtidigt visa upp den fantastiska bredd som finns inom musiklivet i Lima. Vi vill visa allt det fina som genom åren byggts upp av musikskolan, eldsjälar inom kör- och kyrkomusiken samt den stora talang som finns i bygden.

I festivalgruppen som arbetar med sommarens Limafestival ingår Per Eriksson, Bo Losbjer, Ulf Nygårds, Lars Urban Helje, Christina Enfjäll, Kenneth Limberg och Rainer Sari, de två sistnämnda nya i gruppen.

Mer läsning

Annons