Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lima IF planerar femmil till Sixten Jernbergs ära

Nu ska Lima IF, en av landets mest anrika skidklubbar, tillbaka på skidkartan. Ett nytt internationellt skidlopp till Sixten Jernbergs ära planeras med premiär nästa vinter.

Annons

I bästa Sixten Jernbergs-anda är det meningen att det ska bli ett skidlopp i klassisk stil, en femmil för herrar och en tremil för damer.

Preliminärt kommer det första Sixten Jernberg-loppet att gå i Lima i januari 2014.

På 1950- och 60-talen, när Lima IF stod på topp som skidklubb, var Limaloppet ett av de stora skidloppen i Sverige. Limaloppet samlade stora delar av världseliten och stor publik.

Som tidigare meddelats har Lima IF inför vintern fått en elitåkare i sina klubbfärger.

Moraåkaren Lars Suther blir proffsåkareför ett österrikiskt lag i vinterns Ski Classic, men kommer att åka för Lima IF i tävlingar utanför cupen.

Suther har för övrigt rötter i föreningen då hans morfar Sven Hansson, känd som "Lima-Hansson", vann både SM och Vasalopp på 1930-talet.

I Lima, eller rättare sagt Limedsforsen, pågår ju också bygget av Sixten Jernbergs museum för fullt.

Lima besparingsskog gör en satsning på närmare 20 miljoner kronor i skidmuseum med mera, som ska kunna invigas dagens före Vasaloppet 2013.

Det händer således en hel del på skidfronten i Lima.