Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lima har förlorat en stor personlighet och hembygdskämpe – Minnesord över Walfrid Martinsson

Walfrid Martinsson, Lima, 94 år har gått ur tiden. Åldern tog ut sin rätt. Lima har därmed förlorat en stor personlighet som alltid kämpat för sin hembygd.

Annons

Vi vet alla att han började göra sin ”karriär” i Lima som bankkamrer på Svenska Handelsbanken. Han blev därefter ”värvad” till Lima kommun och när kommunsammanslagningen med dåvarande Malungs kommun skedde flyttade han med. Inom Lima kommun fungerade han som en allt i allo vad avsåg ekonomi och administration. Han och kommuningenjören Tage Björk var de på tjänstemannasidan som skötte det mesta i denna lilla kommun.

Walfrid som genomgått en administrativ utbildning i Kristinehamn var näst intill en perfektionist och hade alltid mycket god ordning i sina handlingar och han behärskade många områden. Otaliga är de föreningar och privatpersoner i Lima som anlitade Walfrid och hans kunnande.

Jag lärde känna honom lite närmare redan i början på 1970-talet då vi satt i olika fonder och stiftelser tillsammans. Här lärde jag mig mycket av Walfrid, han var min mentor och när jag senare övertog en del av hans uppgifter kunde jag alltid luta mig mot det han lärt mig och kunde även långt senare fråga honom direkt. Hans intellekt var glasklart även långt efter sin pensionering och han hade många uppdrag kvar som han skötte med bravur.

Hans intressen var många. Han spelade under ungdomsåren fotboll och ishockey, han spelade bridge på ganska hög nivå, han var en friluftsmänniska och fiskeentusiast, han hann med det mesta. Hustrun Sonja gick bort för några år sedan men kvar finns deras båda döttrar och barnbarn som nu för arvet vidare.

För mig finns nu minnet kvar och jag är evigt tacksam för vår tid tillsammans.

Björn Rosén