Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Likheter mellan Pravda och Inblick

Liksom Pravda var det kommunistiska partiets språkrör i Sovjetunionen, så är Inblick socialisternas språkrör i Landstinget Dalarna. Det finns dessutom fler likheter.

Ingalill Perssons (S) skrivning liknar det tal som Kosygin höll på den 25:e partikongressen. Citat: "Med stor entusiasm och i en atmosfär av fullständig enhällighet har vår kongress i dag beslutat att partiet i hela sitt mångsidiga arbete skall låta sig vägledas av de teser och uppgifter som generalsekreteraren (landstingsrådet i Dalarna) har framfört i sin verksamhetsberättelse."

Längre fram i talet: "När det gäller att öka den ekonomiska verksamhetens effektivitet skall löne- och premiesystem spela en större roll. Premierna måste i högre grad än nu bidra till att höja arbetsproduktiviteten."

Nog med citat. Vi vet alla hur det var med arbetsmoralen och produktiviteten i Sovjetunionen och det ledde till slutlig kollaps för Sovjetsamhället. Vi väntar bara nu på kollapsen för Landstinget Dalarna och den sittande majoriteten.

Företagaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare