Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liftkortssamarbete med problem

Idre Himmelfjäll vill att samma liftkort ska gälla i båda anläggningarna. Idre Fjäll anser istället att det är det dyrare Idrepasset som ska tillåta skidåkning i de ihopkopplade anläggningarna.

– Vi vill ge kunden valfrihet. Köpa ett billigare liftkort för enbart Idre Fjäll eller det något dyrare kortet som i nuläget gäller för Idre Fjäll och Fjätervålen. Det är ett sådant liftkort som kan fungera i ett samarbete, menar Idre Fjälls VD Jocke Johansson.

Idre Himmelfjälls VD Staffan Derning anser att det ska gå att åka med Idre Fjälls anläggningskort i båda backarna.

– För kunden ska det vara så enkelt som möjligt, men här är vi inte överens, säger Staffan.

– Vi vill göra det enkelt och jag lovar att Idre Fjäll ska tjäna på samarbetet och kompenseras med ökade intäkter. Vi är beredda att betala för de gäster som åker över till vår anläggning. Hur det ska gå till vill vi förhandla oss fram till. Finns bara viljan hos Idre Fjäll måste det gå att finna en lösning, säger Staffan.

– Om Staffan har en annan idé som är en bättre lösning än Idrepasset så är han välkommen att presentera den, svarar Jocke Johansson.

Ett anläggningskort för en vuxen på Idre Fjäll kostar i vinter 325 kronor och ett Idrepass kostar 385 kronor.