Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIF säljer 100 000 aktier

Hockeyföreningen Leksands IF äger 500 000 röststarka A-aktier i Leksands IF Ishockey AB, nu förbereds en första försäljning av 100 000 aktier.

Annons

Föreningen Leksands IF Ishockey förbereder nu en försäljning av den första posten, 100 000 av de 400 000 aktier Leksands IF Ishockey AB som extrastämman i december godkände.

Hockeyföreningen äger 500 000 aktier i aktiebolaget.

Första steget är att hockeybolagets ordförande Sven Rosén till bolagsverket anmält att en posten på 100 000 aktier nu omvandlas från röststarka A-aktier med 10 röster per aktier till folkaktien, så kallade B-aktien som har en röst per aktie.

Syftet är att föreningen ska behålla röstmajoriteten i LIF Ishockey AB trots att ägandet breddas

Om klubbens aktier sedan säljs och hittar köpare till samma pris som vid nyemissionen i september 2011, 20 kronor per aktie så handlar det om två miljoner.

– På något sätt kommer detta laget till godo, säger Sven Rosén.

– Det får du fråga hockeyklubbens ordförande Bertil Daniels om tidsplaner, hur de ska hantera försäljningen och hur intresserade ska kunna köpa in sig.

Det nominella värdet på en LIF-aktie är en krona så någon förändring av hockeybolagets aktiekapital på sammanlagt 937 800 kronor handlar det inte om. Bolagen som nu är under rekonstruktion arbetar brett på att finansiera den framtida verksamheten.

Annons