Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIF:s juniorkronor hyllar motståndare i Mora

De är värsta klubbrivaler – på väg mot JVM tillsammans.
Nu hyllar leksingarna Moras genombrottsman Mikael Wikstrand, 19.
– "Micke" styr powerplay grymt bra, säger Jacob de la Rose, 17.

Juniorkronornas JVM-genrep i Sundsvall slutade i succé med tre vinster på tre dagar. I den avslutande 3–1-segern mot Ryssland stod MIK-backen Mikael Wikstrand för en assistpoäng och utsågs till matchens lirare.

– Det gick bra, tycker jag. Vi fick spela mycket boxplay och fem mot fem, sedan spelade jag en hel del powerplay också, säger han.

Dialogen med förbundskapten Roger Rönnberg har förändrats jämfört med i fjol, då han inte togs ut till JVM.

– Han säger att han gillar det han ser och att jag tar för mig bra i landslaget.

Men han har också imponerat på kollegorna från Leksand – även om de till vardags är värsta klubbrivaler.

– "Micke" (Wikstrand) och Tom (Nilsson, även han Mora) var våra bästa backar uppe i Sundsvall. "Micke" är offensiv och styr powerplay grymt bra medan Tom är mer defensiv och spelar rejält. De gjorde en grymt bra turnering, säger Jacob de la Rose, som också var med i truppen.

Även Leksands Filip Forsberg, som inte spelade i Sundsvall på grund av skada, hyllar Morabacken. De båda har mött varandra varje år i olika lag sedan de var små.

– Han var forward när vi var små och han var alltid spelaren som man skulle sätta stopp för. Han har fått ett riktigt genombrott i år, spelat mycket, gjort mycket mål och är en riktigt skicklig back, säger LIF-forwarden.

Nu jagar backen Wikstrand Leksands forwardstalang i juniorernas poängliga i Hockeyallsvenskan – men Wikstrand har gjort ett mål mer.

– Jag vet inte varför det har blivit så faktiskt. Båda får spela mycket i powerplay och haft lite flyt med sig, det är väl kul för båda, säger "Micke" och förklarar sin succéhöst:

– Jag har fått mycket förtroende, i powerplay och i avgörande lägen. Då är det klart att man växer som spelare och får bra självförtroende. Men jag vet inte, det har bara känts bra. Jag har varit inne i den där lilla bubblan.

I kväll väntar säsongens enda derby i FM Mattsson Arena. Mora har inte slagit Leksand på hemmais sedan september 2011.

– Det är krig som gäller i 60 minuter. Visst, man kan inte sticka under stol med att de har vunnit de senaste matcherna här, men det är ny match i morgon (läs: i dag).

Filip Forsberg är av en annan åsikt:

– Det är skitkul att det går bra för honom, men jag hoppas att han inte stänker in någon puck i morgon (läs: i dag).