Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIF mot krislag

Djurgårdens IF är Hockeyallsvenskans stora besvikelse.
Efter bara 28 poäng i de 21 första omgångarna valde huvudtränaren "Challe" Berglund att hoppa av.
– Det är som det är och inget jag vill kommentera, säger Elias Granath inför söndagens hemmamöte mot sin tidigare klubb Leksands IF.

Annons

Djurgården har förlorat sju av sina åtta senaste matcher och har på tiondeplatsen bara fyra poäng mer än nykomlingen Asplöven som sent tackade ja till en friplats.

Det är ingen överdrift att påstå att Djurgården är seriens stora negativa överraskning.

– Vi har stundtals spelat ganska bra, men inte fått till det över 60 minuter, säger Leksandsgrabben Elias Granath, som lämnade Timrå för spel i Djurgården i år.

Hur pressat är läget?

– Det klart att det inte är något roligt läge. Alla vill förstås att det ska gå bättre, men nu är det som det är och vi fokuserar bara på att vinna nästa match.

Och nästa match, den är speciell för dig, eller?

– Ja, så är det. Jag har ju en lång historia i klubben och har många kompisar kvar där. Det blir en kul match inför utsålda läktare på Hovet, säger Granath.

Matchen mot Leksand blir Djurgårdens tredje den här veckan mot ett topp tre-lag. De två tidigare, mot Västerås och BIK Karlskoga, har slutat med förluster. Efter Karlskogamatchen valde huvudtränaren "Challe" Berglund att hoppa av. Han fokuserar från och med nu enbart på sin roll som sportchef medan laget leds av Tony Zabel och Mats Bäcklin.

Är du förvånad över "Challes" avhopp?

– Det där är inget jag vill kommentera. Det kändes som vanligt på fredagsträningen och vi går bara in för att göra det bästa av situationen, säger Granath.

Ni har tolv poäng upp till en direktplats till kvalserien. Talar ni fortfarande i topp tre-termer?

– Vi vill vinna alla matcher, så mycket annat snack är det inte.

Är du nöjd med din egen insats hittills?

– Ja, jag trivs bra och det fungerar med den sociala biten, så det finns inget att klaga på.