Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIF kallar partners till framtidsmöte

På måndag behandlar kommunstyrelsen LIF:s borgensansökan.
Nu kallar klubben sina partners för att diskutera framtiden.
– Det är klart att vi måste ha hjälp i den här processen, säger klubbdirektör Anders Doverskog.

Nästa måndag blir viktig för Leksands IF.

Då behandlas klubbens borgensansökan på 25 miljoner kronor som lämnats in till kommunen.

I samma veva väljer LIF att kalla in sina partners och sponsorer till två träffar.

– Där ska vi redovisa bakgrunden till den situation vi befinner oss i, vad vi har gjort, och vad vi gör i dag, men framför allt – hur det ser ut framöver, säger Anders Doverskog och fortsätter:

– Vi får viktiga besked under veckan, från både kreditgivare och kommun. Förhoppningsvis har vi med oss det och kan vara så tydliga som möjligt i den information som går ut.

Är det här ett sätt att nå en plan b om kommunen inte går den väg som ni hoppas?

– De signaler som ges nu bygger på att vi måste kraftsamla. Alla måste vara med på det och hjälpas åt om vi ska få till det. Det är därför vi vill samla och vara tydliga. Som företagare vill man ha en agenda, veta förutsättningarna och inte stoppa in pengarna i ett svart hål. "Om vi går in och stödjer, hur ser det då ut?". Därför känner vi att det är läge för det här, nu börjar vissa pusselbitar hamna på plats som vi ser det.

Pusselbitar?

– Det har varit debatt, det skrivs i tidningarna, vi har gått in med en borgen och fått lite andra signaler från kommunledning. Det är ett pussel som ska läggas. Vi klarar inte av det själva, det här bygger på att vi sluter upp kring klubben och självklart är våra partners en viktig del i det.

En plan är alltså att sponsorerna ska utöka sitt ekonomiska stöd till LIF som en del i pusslet?

– Vi skrev i inbjudan att vi vill ha en kreativ dialog med dem. Vi är väldigt intresserade av att lyssna på hur de ser det. Jag menar, då vet jag vad vi kommer informera om, det vet jag inte i dag. Men vi kommer komma ut med ett tydligt budskap, så mycket kan jag säga. Sedan hoppas jag att det blir en kreativ diskussion. Det finns säkert många tankar och idéer därute som inte kommit fram än. Men det är klart att vi måste ha hjälp i den här processen. Så bedömer jag det i dagsläget.