Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIF hoppas få flyga i Kvalserien

Tre matcher på fem dagar i kvalseriestarten – varav två borta.
Då hoppas Leksand kunna ta flyget till Ängelholm.
– Vi kollar på det just nu, säger sportchefen Tommy Salo.

Det blir en intensiv inledning på kvalserien för Leksands IF.

När kvalserieschemat släpptes i går stod det klart att klubben inleder mot Södertälje hemma (Torsdag 14 mars), för att sedan möta playofflaget borta på lördagen och sedan ta sig an Rögle i Ängelholm tisdag 19 mars.

– Vi har inte kunnat påverka någonting direkt. Jag misstänkte att vi skulle börja mot Södertälje, sedan får man kvalserielaget. Det kan vara helt okej, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Just nu ser Leksand över möjligheterna att ge laget de bästa förutsättningarna.

– Jag hoppas att vi ska kunna flyga till Röglematchen om det går. Vi gjorde inte det förra året i kvalserien, men resorna frestar på. Det sliter på kropparna att sitta i buss, även om det kanske låter lite konstigt.

Sportchefen Tommy Salo:

– Vi håller på att titta på det just nu. Men ska vi flyga så blir det till Ängelholm i så fall.

Förra året fanns inte ekonomin.

Var hittar ni pengarna till det?

– Spelschemat såg lite annorlunda ut i fjol. Åker vi buss till Ängelholm måste vi åka dagen innan. Sedan ska vi bo på hotell, spela matchen, sedan åka hem. Det blir inte speciellt mycket dyrare. Jag tror det är ganska lika, säger Salo.

Just nu pågår förberedelserna inför kvalserien.

Lagledningen jobbar febrilt.

– Vi går igenom matcher och motståndare dagligen. I går var jag och tittade på Djurgården mot Örebro.

Hur förbereder ni er?

– Vi jobbar med vårt datorsystem, och vi är väldigt noggranna med den biten. Vi har väldigt mycket information om de lag vi redan mött, men vi vill se så mycket som möjligt. Örebro ändrade lite i sitt spel när de var här senast. Igår spelade de likadant, och det var intressant att se.

Hur gör ni med Timrå och Rögle?

– Vi har deras sista tio matcher på video. Där sitter vi nu och jobbar ner all data, så vi får en likadan bank som med de andra lagen. Det kommer att vara klart till helgen, så spelarna kan gå in och kolla. En del spelare vill veta nästan allt om motståndare, andra vill ha mindre.

Motståndarna gör samma sak just nu – hur möter ni det?

– Utan att avslöja något så utnyttjar man de kontakter man har. Frågar något lag som har spelat klart, vad fokuserar ni på när ni möter oss. Sedan kollar man med någon mer. Jag har ganska klart för mig vad motståndarna brukar plocka upp i vårt spel.

Leksand jobbar just nu med att hitta nya varianter i olika situationer.

– Det vi gör just nu är att vi bygger vidare med någon variant i till exempel uppspel, forcheck, eller backcheck. Vi försöker bygga till en tredje variant, för att hitta lösningar om. Om vi kommer ut till match och upptäcker att motståndarna har läst in sig, då måste vi vara förberedda.