Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIF förlorade i genrepet

Stjärnspelarna borta. Då förlorade Leksand tredje raka försäsongsmatchen.
– Det var en ganska tuff uppgift, säger Andreas Appelgren.

Annons

Leksand åkte upp till Sundsvall utan ledande spelarna Johan Ryno, Mattias Timander, Jens Bergenström och Gabriel Karlsson - för att nämna några. I stället flyttade tränare Andreas Appelgren upp en hel del juniorer, och det syntes i inledningen mot Timrå.

– Vi kommer med ett orutinerat lag, klart att det märks. Men jag tycker ändå att vi har en del puck och får ner dem djupt. Men LIF gjorde första målet - ett lågt skott av Filip Forsberg ur snäv vinkel.

– När många är borta måste andra kliva fram, som Filip Forsberg, "Frippe" Händemark och Jacob de la Rose, säger "Äpplet". 

Bara en minut senare replikerade Timrå genom fjolårets JVM-duo Jeremy Boyce och Max Friberg. Den första perioden avbröts med fyra minuter kvar, när ett plexiglas gick sönder. Efter det långa avbrottet fortsatte Timrå att pressa - och gick upp till 3-1 direkt i andra.

– Där spelar vi inte bra, kommenterar Appelgren och fortsätter: - Men efter deras tredje mål rycker vi upp oss. Då kom också LIF:s reducering till 3-2 genom Martin Janolhs på en retur från TIK-målvakten Joakim Lundström. I avslutande perioden kämpade Leksand vilt för att nå en kvittering - i stället kunde Niklas Nordgren slå in slutresultatet i öppen bur. - På det stora hela, efter förutsättningarna, gör vi det helt okej.