Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIF förlorade i genrepet

Stjärnspelarna borta. Då förlorade Leksand tredje raka försäsongsmatchen.
– Det var en ganska tuff uppgift, säger Andreas Appelgren.

Leksand åkte upp till Sundsvall utan ledande spelarna Johan Ryno, Mattias Timander, Jens Bergenström och Gabriel Karlsson - för att nämna några. I stället flyttade tränare Andreas Appelgren upp en hel del juniorer, och det syntes i inledningen mot Timrå.

– Vi kommer med ett orutinerat lag, klart att det märks. Men jag tycker ändå att vi har en del puck och får ner dem djupt. Men LIF gjorde första målet - ett lågt skott av Filip Forsberg ur snäv vinkel.

– När många är borta måste andra kliva fram, som Filip Forsberg, "Frippe" Händemark och Jacob de la Rose, säger "Äpplet". 

Bara en minut senare replikerade Timrå genom fjolårets JVM-duo Jeremy Boyce och Max Friberg. Den första perioden avbröts med fyra minuter kvar, när ett plexiglas gick sönder. Efter det långa avbrottet fortsatte Timrå att pressa - och gick upp till 3-1 direkt i andra.

– Där spelar vi inte bra, kommenterar Appelgren och fortsätter: - Men efter deras tredje mål rycker vi upp oss. Då kom också LIF:s reducering till 3-2 genom Martin Janolhs på en retur från TIK-målvakten Joakim Lundström. I avslutande perioden kämpade Leksand vilt för att nå en kvittering - i stället kunde Niklas Nordgren slå in slutresultatet i öppen bur. - På det stora hela, efter förutsättningarna, gör vi det helt okej.