Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIF får inga segerpengar från Hockeyallsvenskan

Leksand blev klara seriesegrare i Hockeyallsvenskan, men segerpremien på 200 000 kronor får man vänta på, uppger Svenska Dagbladet.

– Vi avvaktar tills Leksands rekonstruktion är slutförd och klubben gjort rätt för sig, säger Hockeyligans vd Stefan Bengtsson.

Leksand har nyligen fått avskrivet en del av sina skulder men kämpar vidare med trängd ekonomi.

– Vi kommer att diskutera hur vi ska göra på vårt styrelsemöte i mars. Det här är ju klubbarnas pengar och det är klart att det finns klubbar som är irriterade på det som hänt Leksand under säsongen. Så mitt förslag till styrelsen är att vi avvaktar utbetalningen tills vi vet hur det går med Leksands ekonomiska affärer, säger Bengtsson angående premien.

Leksands IF:s orförande, Bertil Daniel, tar dock beskedet med ro.

- De får vänta med att betala ut vinsten hur länge de vill, vinsten är i alla fall vår. Vi har aldrig fått någon premie tidigare. Det är inte så att vi står och faller med 200 000 säger han till DT på lördagsförmiddagen.