Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidberg öppnar för OS-satsning

Annons

Martin Lidberg _ som den senaste veckorna mest gjort succé på dansgolvet _ tänker göra ett försök till comeback inom brottningen.

Går det som han vill kan det sluta i OS.

Trots EM- och VM-guld har Martin Lidberg aldrig varit lika känd för allmänheten som just nu. Med sina muskler och kattlika smidighet har han oväntat blivit dansstjärna och syns i skvallerspalterna. Men oavsett hur det går i fredagens final i Let's Dance finns det fortfarande en dröm som inte är uppfylld. Drömmen om ett OS-guld.

TT: Det sägs att du har bestämt dig för att satsa på OS i Peking 2008?

Det har gått nästan tre år sedan den 34-årige tvåbarnspappan Martin Lidberg senast brottades ett mästerskap. Det var i OS i Aten där han bara gick en match, som han förlorade. Efter det har han fortsatt träna brottning men inte tävlat.

TT: Att du blivit känd och därmed lättare kan få sponsorer, är det anledningen till att du nu funderar på att satsa på OS?

Om Lidberg bestämmer sig för att satsa på Peking-OS dyker ett nytt problem upp _ i hans gamla viktklass 96 kilo är det lillebrorsan Jimmy Lidberg som är nummer ett i Sverige just nu efter två EM-brons. Alternativet för storebror är att gå ner till 84 kilo och konkurrera med Ara Abrahamian, OS-tvåa i Aten.

Det är också en möjlighet som förbundskapten Leo Mylläri nämner.

I april avgörs EM i Sofia. I september är det VM i Baku, och då gäller det för Sverige att ha en brottare på plats som kan fixa en OS-plats i 84-kilosklassen.

Då, senast, måste Lidberg visa att de gamla mästartakterna på brottarmattan finns kvar.

TT

Mer läsning

Annons