Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberalerna i Dalarna laddar för helgens landsmöte: "Stor spänning och förväntan"

En delegation från Liberalerna i Dalarna medverkar vid partiets landsmöte som hålls i Västerås fredag-söndag.
Vid mötet har dalaliberalerna lagt fram två egna motioner, om äganderätten i skogsbruket samt om att utreda en politik för energi och klimat.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

I ett pressmeddelande skriver Liberalerna i Dalarna att över 600 personer från hela landet beräknas delta i landsmötet i Västerås mellan fredag och söndag, "vilket gör att detta mycket väl kan bli partiets största landsmöte i modern tid".

- Sverige och Dalarna behöver en landsbygdspolitik där till exempel fler arbetstillfällen i glesbygd kan skapas, där insatser behövs för att prioritera underhåll och investeringar i väg- och järnvägsnätet utanför storstäderna och där mer generösa strandskyddsregler bör initieras. Det är med stor spänning och förväntan vi från Liberalerna i Dalarna åker till Västerås för landsmöte, säger Monica Lundin, Borlängebo och riksdagskandidat för L, i pressmeddelandet.

Vid landsmötets tre dagar väntas 650 motioner och 17 arbetsrapporter behandlas och det är stor spridning på de olika förslagen som ska debatteras.

Liberalerna Dalarna har lagt fram två egna motioner. Den ena handlar om att förstärka äganderätten i skogsbruket och den andra om att grundligt utreda en politik för energi och klimat baserade på rena drivmedel tillverkade av koldioxid och vatten.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här