Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LHF tar vinterlov – Samhall tar över

Nästa helg, 29 – 30 september, gör LHF sista städpasset för i år.
Helgen efter tar Samhall över ansvaret för städningen av stan under helgerna.

Därmed följer kommunen samma rutiner och ordning som i fjol. Marie Persson, vice parkchef vid kommunen, tycker att det har fungerat mycket bra med både LHF och Samhall.

– Vi har inte fått in några klagomål. Jag räknar med att LHF vill fortsätta städa nästa säsong, säger hon.

Medlemmar i Ludvika Handbollsförening har städat centrum och vissa omgivningar under våren, sommaren och tidiga hösten de senaste fyra åren. Niklas Hägerfors gör klart att man från föreningens sida är inställda på en ny säsong 2013.

– Det här är en viktig inkomstkälla för oss och vi har bra flyt i organisationen där våra 120 medlemmar får vara med och städa vid max två tillfällen per säsong. Genom städningen får vi in över 50 000 kronor och det finns ingen anledning att försöka hitta något annat sätt att få in dessa pengar i verksamheten.

LHF har i år ersatts med 1 300 kronor per städdag och dessutom kan de se fram emot en bonus på 5 000 kronor då ansvariga i kommunen är mer än nöjda med hur föreningen utfört sysslan.

Samhall börjar städa den 6 – 7 oktober och har ansvaret fram till sista helgen i mars. Ersättningen till Samhall är 2 160 kronor per städdag.

Om kommunen helgstädade med egen personal skulle kostnaden hamna på runt 3 000 kronor per städdag, enligt en beräkning av gatuchefen Anders Axelsson.