Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LFC-tränare efterlyser mer resurser

Annons

Linköpings damallsvenska fotbollslag drabbas av knäskador på löpande band. Konstgräset är en utpekad bov i dramat. Bristande resurser en annan.

Josefine Öqvist slet av främre korsbandet i förra veckan och missar VM i september. För landslagsspelarens klubb Linköping var beskedet extra tungt. "Jossan" är nämligen den fjärde svårt knäskadade LFC-spelaren bara i år. Nu kräver tränare Daniel Pettersson ökade resurser till att förebygga skadorna.

Han vill se en heltidsanställd sjukgymnast i LFC framöver.

Han kan bli bönhörd tidigare än han själv trott. Skadeeländet har fått klubbledningen i Linköpings FC att vakna _ och en förändring är på gång.

Linköpings målvakt Hedvig Lindahl gjorde allsvensk comeback i lördags. Anna-Kaisa Rantanen rehabtränar och Maja Krantz är nyopererad. Samtliga, inklusive Öqvist, har drabbats av korsbandsskador, med en konvalescens på runt halvåret. Gemensam nämnare: skadorna uppkom på konstgräs, som hälften av alla damallsvenska arenor har i dag. Och alla fyra hade dobbskor som egentligen är avsedda för naturgräs.

Men det är inte hela förklaringen till korsbandskadorna, menar Daniel Pettersson. Sambandet mellan konstgräs och korsbandsskador har inget vetenskapligt stöd och situationerna när skadorna inträffade var olika från fall till fall.

TT

Mer läsning

Annons