Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Levande rollspel söker aktörer

Mora Rollspelsklubb och Rosa Huset i Mora arrangerar tillsammans ett lajv, levande rollspel, som går av stapeln den 28-30 september.
– Vi har fått in cirka 20 anmälningar. Men vi vill gärna vara fler, säger Moras Ungdomsbud Cecilia Dahlgren.

Hon och hennes kollega från Mora Rollspelsklubb, 14-årige Gustav Kånåhols, är rutinerade aktörer i levande rollspel.

– Jag brukar delta på en fem rollspel varje år och närmast väntar ett stort rollspel i Västerås nästa vecka för mig och Cecilia, berättar Gustav.

I ett levande rollspel byggs en fingerad värld upp.

– Det vi arrangerar i Mora utspelar sig i en alternativ nutid och bygger på att det andra världskriget fick en helt annan utgång än vad som faktiskt hände i verkligheten, förklarar Cecilia.

Spelet arrangeras utomhus på ett område utanför Vika söder om Mora vid en plats som hägnas in.

En workshop kommer att hållas där deltagarna samlas för att skapa rekvisita till lajvet, jobba med hur man bjuder in till spel med mera.

Eftersom spelet pågår dygnet runt under helgen den 28 till 30 september blir det aktuella området som ett läger med hyddor för övernattning.

– Spelet inleds med att förutsättningarna ges till deltagarna. Därefter delas personliga uppgifter ut under spelets gång. Tanken är att sedan att deltagarna själva skapar repliker och agerar.

Enligt Cecilia Dahlgren får deltagarna prova på att testa gränser, lära sig improvisation samt en självupplevd lektion i konflikthantering.

– Vi har satt taket till 30 deltagare.

På frågan vad som är det roligaste med rollspel tycker både Cecilia och Gustav att det är bättre än teater.

– Alla som är med är både författare och huvudpersoner samtidigt.