Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lena Lindkvist

Lena Lindkvists dans har stannat och hennes plats i ringen står tom.

Lena var en av folkdansens stora traditionsbärare i det tysta. Hon deltog i det viktiga arbetet med att dokumentera de äldre danserna i Dalarna tillsammans med Johan Larsson och Ingvar Norman.

Som instruktör och dansledare inspirerade Lena många och det kändes tryggt när Lena berättat om sin uppfattning om dansens utförande.

Inom Svenska Folkdansringen och Folkdansringen Dalarna var Lena under många år en viktig kugge i organisationshjulet som anställd sekreterare för distriktet. Lenas intresse inte bara för vuxnas danser utan även för barndans, dräkter, slöjd, var en stor tillgång för verksamheten inom distriktet.

I de föreningar som Lena var aktiv inom, spred hon mycket av sin glädje och entusiasm för det som är Folkdansringens signum.

Som en liten erkänsla för allt sitt arbete fick Lena Svenska Folkdansringens förtjänsttecken i silver 1988.

Lena fanns med i arbetet med polskmärkesuppdansningarna, först i bakgrunden som anställd i distriktet och så småningom so m en av tre i polskmärkesnämnden.

Lena fick för sitt arbete med bygdedanserna polskmärket i guld 1995.

Vi är många som minns Lena Lindkvist med glädje.

För Folkdansringen Dalarna

Elisabeth Lindholm

Ordförande