Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksing blir socialchef i Mora

Leksands kommuns förre socialchef, Anders Ludvigson, 64, blir under en övergångsperiod socialchef i Mora kommun. Det väntas kommunstyrelsen besluta kommande tisdag.

Anders Ludvigson var socialchef i Leksands kommun i cirka tio år, tills för något år sedan då han inte fick förlängt förordnande i samband med en omorganisation i Leksand, utan i stället blev tf sektorschef inom förvaltningen.

Mora kommun och det anlitade rekryteringsföretaget Proffice har av allt att döma inte haft någon lätt uppgift i rekryteringen av ny socialchef i Mora efter Gunnel Gyllander, som ju tackade ja till erbjudandet att bli kommundirektör i Gagnefs kommun tidigare i år.

Tre kandidater vaskades fram, men ingen av dem valdes ut. Därför blev det en ny rekryteringsrunda, som nu resulterat i ett enda namn: Anders Ludvigson. Eftersom han fyller 65 år nästa år kan det inte bli tal om något längre förordnande, vilket både Ludvigson och kommunen är väl medvetna om.

– Det ligger i hans uppdrag att påbörja en rekrytering av en socialchef, säger Bernt Persson (S), socialnämndens ordförande.