Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksing blir socialchef i Mora

Leksands kommuns förre socialchef, Anders Ludvigson, 64, blir under en övergångsperiod socialchef i Mora kommun. Det väntas kommunstyrelsen besluta kommande tisdag.

Annons

Anders Ludvigson var socialchef i Leksands kommun i cirka tio år, tills för något år sedan då han inte fick förlängt förordnande i samband med en omorganisation i Leksand, utan i stället blev tf sektorschef inom förvaltningen.

Mora kommun och det anlitade rekryteringsföretaget Proffice har av allt att döma inte haft någon lätt uppgift i rekryteringen av ny socialchef i Mora efter Gunnel Gyllander, som ju tackade ja till erbjudandet att bli kommundirektör i Gagnefs kommun tidigare i år.

Tre kandidater vaskades fram, men ingen av dem valdes ut. Därför blev det en ny rekryteringsrunda, som nu resulterat i ett enda namn: Anders Ludvigson. Eftersom han fyller 65 år nästa år kan det inte bli tal om något längre förordnande, vilket både Ludvigson och kommunen är väl medvetna om.

– Det ligger i hans uppdrag att påbörja en rekrytering av en socialchef, säger Bernt Persson (S), socialnämndens ordförande.