Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksandsikonen Jens Bergenström gör comeback – med brorsan och Gabriel Pears: "Jättekul"

Jens Bergenström snörar på sig skridskorna igen.
Sporten kan berätta att Leksandsikonen, tillsammans med brorsan Henrik och tidigare Leksandskaptenen Gabriel Pears, kommer försöka hålla Ludvika HF kvar i division 2.
– Det här kommer bli jättekul, säger Jens Bergenström.

Efter en höst och vinter sökande efter en hockeyklubb att spela för valde Jens Bergenström för två veckor sedan att lägga ned elitkarriären.

I en intervju med Sporten berättade 35-åringen att motivationen för att fortsätta inte längre fanns där.

– Jag har väl känt den senaste tiden att jag inte har orken att lägga ner den tiden som krävs. Det är hårt slit att lägga ner för att vara på den nivån, sade han då.

Samtidigt, i samma intervju, öppnade Bergenström för att spela för någon lokal klubb i Dalarna. Han nämnde då Ludvika HF i division 2 som ett alternativ.

– Jag lade ju nästan ut en kontaktannons i den artikeln att jag skulle lägga av, att jag skulle kunna tänka mig att spela för någon lokal klubb, säger Jens och skrattar.

Och Ludvika läste bevisligen Bergenströms "kontaktannons". För två veckor senare är det nu helt klart att den tidigare Leksandsspelaren kommer spela kvalet i februari med Ludvika.

– Det blev klart nu i dagarna bara. Jag, Gabbe Karlsson (Pears heter han nu) och min bror kommer spela med Ludvika från 10 februari. Vi behöver lite tid att komma i form också, säger han och skrattar.

– De spelar kval den 17 februari för att hålla sig kvar i division 2. Det är bäst av tre matcher då och vi kommer spela alla matcher i kvalet. Det är otroligt kul att Ludvika ger oss chansen att spela tillsammans. Vi kanske får spela i samma kedja till och med, det hade varit fantastiskt.

LÄS MER: LIF-ikonen Jens Bergenström lägger av: "Har inte orken"

Att det blir en återförening med Gabriel Pears var en stor anledning till att Jens Bergenström valde att krita på kontraktet med Ludvika. Sedan får han nu chansen, för första gången, att spela tillsammans med brorsan och tidigare Borlängespelaren Henrik Bergenström.

– Jag och Gabbe har kamperat ihop under i princip hela karriären. Vi spelade i samma ungdomslag fram till vi var 15 år och sedan lirade vi flera år i Leksand också. Det känns grymt kul att spela med honom igen. Sedan har jag och brorsan inte spelat med varandra någon gång under våra karriärer så det känns jätteroligt att få göra några matcher med honom. Och vi siktar ju på att hålla Ludvika kvar i division 2.

Borlänge HF, som just nu leder AllEttan Norra, var ett tag ett alternativ för Jens Bergenström. Sportchefen Mats "Horndal" Johansson ville se Borlängesonen i de blågula färgerna.

– Ja, det var en möjlighet. De hade skador och "Horndal" frågade om det skulle vara intressant för mig att spela. Borlänge har minimum 9 matcher och max 28 matcher kvar, om de skulle gå hela vägen. Jag kände att jag inte hade motivationen att spela så många matcher. Jag hatar att göra folk besvikna, och jag vet att många vill se mig i Borlänge, men jag var tvungen att vara ärlig mot mig, Borlänge och "Horndal". Sedan har Borlänge vunnit 16 av 17 matcher och då känner jag att den truppen ska få fortsätta, men det är bara min personliga åsikt.

LÄS MER: Bäckström: "Den sista sagoberättaren signar ut – tack för allt, "Jensa"!"

Samtidigt som det blev klart att Jens Bergenström drar på sig Ludvikatröjan har han även gjort klart med ett civilt jobb. Han byter is mot gräs, skridskor mot golfklubbor.

– Jag ska börja jobba som marknadschef och utvecklare av Dalsjö golfbana. Jag ska jobba med nätverket runt Dalsjö golf. Jag är uppväxt där och har gått hundratals varv på den golfbanan så det känns otroligt kul att hjälpa dem.

Leksand då? Jodå, Jens är öppen för att någon gång i framtiden återvända till klubben.

– Det är fortfarande aktuellt att hjälpa Leksand med något, det har jag inte stängt dörren för. Jag är i en situation där jag vill prova på det mesta eftersom att det var ett tag sedan jag jobbade med annat än hockey. Många tänker kanske att jag ska jobba som tränare eller kanske sportchef, men Leksand är så enormt stort och det finns massor att hjälpa till med. Det är inte omöjligt att det blir något med Leksand också.

LÄS MER: Två LIF-spelare på väg mot comeback