Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksandsbor har tyckt till

Kommunens hemsida, namn på flyttade busshållplatser, politikernas arvoden, soffor vid Kajen och mobilsamtal i biblioteket.
Det är något av de ämnen som folk kontaktat kommunen för.

Nio personer har valt att vädra sina åsikter på kommunens internetservice "Tyck till" mellan perioden första april till 30 juni. Åtta av dem var anonyma och har därför inte fått något personligt svar.

Kommunikationsavdelningen och kulturavdelningen är de som den här gången fått frågor och synpunkter.

"När jag räknat till 32 fel på kommunens hemsida orkade jag inte längre" skriver en person och får till svar att en ny hemsida är under uppbyggnad och förhoppningsvis ska felen bli färre.

I Kajens nya utformning finns inga soffor - det retar en tyckare som undrar hur det går ihop med den handikappanpassning som skulle vara ett signum för ombyggnaden.

I svaret konstateras att det är allmänt tyckande och dessutom anonymt så det blir ingen åtgärd.

Politikers arvoden efterlyses på hemsidan - uppgifterna hade skickats på en gång om inte personen hade varit anonym skriver kommunikationsavdelningen.

Viktigaste frågan för Kulturavdelningen är den som berör mobiltelefonsamtal i biblioteket. "Förbjud så det blir tyst och studiero" menar skrivaren och får faktiskt gehör för sin åsikt. Rutinerna för mobiltelefoner i biblioteket ska ses över.