Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands supervärvning – guldhjälten klar för degraderade klubben

Efter 15 säsonger, två SM-guld och 456 SHL-matcher lämnar Fredrik Lindgren Skellefteå AIK – för Leksands IF.
– Jag har själv varit i sitsen med Skellefteå att spela upp klubben i SHL och det är givetvis min målsättning att få göra det tillsammans med LIF, säger 36-åringen till klubbens hemsida.

I går stod det klart att Fredrik Lindgren lämnar Skellefteå AIK efter 15 säsonger med laget. På lördagen presenterades 36-åringen på Leksands IF:s hemsida.

Fredrik Lindgren var en av spelarna som tog upp Skellefteå från allsvenskan till SHL säsongen 2005-06.

Nu hoppas han kunna hjälpa Leksands IF att ta steget tillbaka till svensk hockeys finrum, där han själv vann SM-guld med Skellefteå år 2013 och 2014.

– Förhoppningsvis kommer jag kunna hjälpa laget och föreningen med den rutin jag samlat på mig genom åren och det känns som att kommande Leksands IF kommer ha en bra mix av unga talanger och rutinerade spelare, säger backen till sin nya klubbs hemsida.

FÖR PLUS-KUNDER: Bossens svar efter LIF-uppgifterna: "Skulle tro att han återvänder"

Sportchef Mikael Karlberg fyller i:

– Det spelar ingen roll hur mycket talang du har om du inte får lära dig vad som krävs för att bli en vinnare, våra unga killar behöver ha bra förebilder som lär ut hur man blir en framgångsrik idrottsman.

Texten kan komma att uppdateras.