Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands storsponsor går in i Mora IK – Smidjegrav Arena blir Jalas Arena

Under måndagen presenterade P-O Ejendal, grundare av Ejendals AB, en stor nyhet för dalahockeyn. I höst får Smidjegrav Arena nytt namn, och blir Jalas Arena. Det berättade han under en presskonferens.

För Plus-kunder: Styrelseledamoten om LIF-supportrarnas reaktion: "En stor besvikelse"

För Plus-kunder: Hör LIF-supportrarnas reaktioner på Ejendals sponsorsamarbete med Mora IK: "Ett svek"

TV: Ejendals går in som sponsor i Mora IK – ändrar namn på Smidjegrav Arena

Under måndagen höll P-O Ejendal, storsponsor till Leksands IF och grundare av företaget Ejendals, presskonferens på huvudkontoret i Leksand.

Anledningen var en stor sportslig nyhet för Dalarna.

Och en stor nyhet för Dalarna blev det också. Ejendals som i många år har sponsrat Leksands IF, ger sig nu in i nästa hockeyklubb i Dalarna.

Smidjegrav Arena får nämligen ett nytt namn i höst, då Ejendals går in och köper namnet och ger den namnet Jalas Arena.

För Plus-kunder: Bäckström: ”Arenanamnet i Mora – P-O Ejendals ger ett fett finger till Leksands IF”

– Det här är en rent kommersiell satsning, och den kommer inte påverka vårt goda samarbete med Leksand, sa P-O Ejendal under presskonferensen.

Kontraktet för namnet sträcker sig över tre års tid, och Ejendals köper namnrättigheterna och kliver samtidigt in som arenapartner till klubben.

Sebastian Jansson, som jobbar med försäljning för Mora IK, säger att kontakten upptogs under kvalet någon gång i mars och Per-Olof Ejendal nämnde rakt ut att han var intresserad av att köpa namnet.

– Man visste väl inte om han menade allvar i början, men nu sitter vi här idag och jag är väldigt stolt och glad för Ejendals del och för Mora IK:s del att vi äntligen har en arenapartner i Mora, säger Sebastian Jansson under presskonferensen.

Är det här någon slags markering mot Leksands IF?

– Absolut inte. På inga vis. Kan ju finnas några olyckliga själar som tror det, men glöm det. Vi har alltid haft ett bra samarbete med Leksand och kommer även ha det i fortsättningen, säger P-O och markerar:

– Vi kommer fortsättningsvis vilja slå ut Mora.