Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands ilska efter bortdömda målet

Leksand såg ut att ha punkterat matchen med mål i tom bur.
Då dömdes målet bort för icing – och Leksandslägret blev rejält irriterade.

Missa inte vår livesändning från Tegera Arena efter match fem.

För dig som pluskund:

Bäckström: ”LIF var utslaget – nu ligger all press på MIK”

Spelarbetygen: Han kom in – och var bäst på planen

Jämnaste fanskampen i kvalet – så slutade publikmatchen: "Taket nära att lyfta"

Efter att Leksand gått ifrån till en 4–1-ledning i den tredje perioden försökte Mora komma in i matchen igen och kunde också reducera genom Pierre Engvall med drygt fem minuter kvar att spela.

Kort senare tog Mora ut målvakten Christian Engstrand för en sista jakt på ytterligare mål.

Då kunde Leksand rensa och William Wikman var först ned till pucken som studsade ut framför mål och kunde lägga in den i ett tomt Moramål för 5–2.

Trodde alla.

Då visade det sig att domarna valt att blåsa av för icing då de bedömt att Moraspelaren var före Wikman ned till tekningscirkeln.

Ett domslut som gjorde Leksandslägret väldigt irriterade.

Domslutet fick däremot ingen större inverkan på utgången av matchen då Leksand kunde hålla undan och ro i hem segern med 4–2 för att hålla liv i matchserien.

– Man blir ju lite överraskad över det som hände. men jag var inne hos domarna och tackade för matchen och fick en förklaring så nu lägger vi det åt sidan, säger "Perra" Johnsson efter matchen i vår sändning.