Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands IF ställer in hockeyskolan

Leksands IF ställer in sin sommarhockeyskola 2013.
– Det är enda vägen att gå i den här frågan, säger klubbdirektör Anders Doverskog.

Efter förra veckans besked om att Leksands IF måste låna 25 miljoner kronor till verksamheten har styrelserna i den ideella föreningen och aktiebolaget under den här veckan haft styrelsemöten.

På föreningens hemsida meddelades under torsdagen att ett av besluten som har tagits är att ställa in den populära sommarhockeyskolan.

– Det var inget enkelt beslut att ta. Men med tanke på att vi hoppas kunna gjuta betongplattor under våra båda isytor under sommaren är det som vi ser det den enda vägen att gå i den här frågan, säger Anders Doverskog till hemsidan.

Vad händer med dem som anmält sig till hockeyskolan 2013?

– Det är naturligtvis beklagligt att det femtiotalet ungdomar som redan anmält sig inte kommer att kunna vara här under sommaren, vilket vi vägt i beslutsfattandet. Men som siffrorna ser ut nu, inte minst kostnaden att driva en is under sommarhalvåret, går det inte att bedriva en hockeyskola med vinst.

Leksands IF:s ambition är att kunna arrangera hockeyskolan igen 2014.