Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands IF-kryssningen inställd – Gävle-Dala-duellen ersätter

Leksands IF:s kryssning har blivit en tradition.
Nu ställs arrangemanget in – på grund av bristande intresse.
– Den drar inte den här säsongen, konstaterar marknadschefen Patric Skoglund.

Första gången Leksands IF åkte ut på Ålandshav med en chartrad båt var 2009, då föreningen fyllde 90 år.

Kryssningen blev en sådan succé – förutom en kick-off där 2 000 fans fick träffa spelarna så var det också ett tillfälle för företag och sponsorer att träffas – att föreningen valde att kopiera upplägget året efter.

LIF-båten 2010 blev ett av Håkan Åmans sista framträdanden som vd i föreningen, men satsningen levde vidare även under Mats Aspemo 2011, Anders Doverskog 2012 och 2013 samt Kjell Kruse 2014.

I Leksands IF:s livesändning på måndagskvällen meddelade dock Kruse att årets LIF-kryssning är inställd på grund av bristande intresse.

– Vi har en deadline den 15 maj då vi ska ha minimum 1 350 platser bokade. När vi nu har 470 bokade har vi tagit beslutet att ställa in kryssningen i år, förklarar han.

Patric Skoglund i samma sändning:

– Vi hade gärna åkt på kryssningen, men den drar inte den här säsongen.

I stället väljer Leksands IF att spinna på rivaliteten med Brynäs IF.

Tillsammans med Johan Cahling, vice vd i Brynäs, presenterade Skoglund på måndagen konceptet "Gävle-Dala-duellen", som kommer att ersätta LIF-kryssningen 2015.

– Det är där spelartruppen kommer att presenteras, förklarar marknadschef Skoglund.

Huvudattraktionen under den två dagar långa happeningen, den 21–22 augusti, blir "back-to-back"-möten mellan de senaste två säsongernas SHL-rivaler.

– Vi hoppas på folkfest och stenhårda dueller, förklarar Johan Cahling.