Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yttrande om Sammilsdal

Annons

Yttrandena om förslaget till detaljplan för området kring Sammilsdal fortsätter att troppa in. Senast i raden är Norets byalag som menar att mycket av det som samhällsbyggnadskontoret vill reglera i en ny detaljplan, redan finns reglerat på annat håll eller helt enkelt inte hör hemma i planen.

"Detta innebär kortfattat att PBK-lagstiftningen inte förmår att reglera alla de ändamål som samhällsbyggnadskontoret förutsäter och det finns en stor risk för att användningen av Sammilsdal ständigt kommer att utsättas för olika former av förändringstryck, inte minst från kommersiella aktörers sida. Planbestämmelserna blir i många fall inte tillräckliga för att försvara Sammilsdals riksintressanta kvaliteter" skriver byalaget.

Vidare tar man upp frågan om en fotbollsplan i den norra delen av Gropen, nämast skolan. Man ifrågasätter varför kommunen säger ja till ytterligare en fotbollsplan i inom Leksands mest intensiva sportområde. Man menar ocskå att den utjämning av marken som planen kräver kommer att ändra Sammilsdals karaktär och är rädd att planen bara är början och komer att följas av önskemål o såväl skateboardramper som minigolfbanor med mera.

Mer läsning

Annons