Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vildsvinsflock invaderade Kråkbodarna

/

Annons

Det var i torsdags förmiddag den stora vildsvinsinvationen ägde rum i Kråkbodarna vid södra änden av sjön Molnbyggen efter Dala-Järnavägen söder om Leksand. Klockan var vid 09-tiden.

Bittan Norman stad i köket och kastade en blick ned mot sjön när 15-talet vildsvin, både stora och små, uppenbarade sig innanför gärdesgården på granntomten 20 meter bort.

- Först såg jag två grisar på vägen. Jag förstod direkt att det var vildsvin. Jag gick ut.

Även Bittans barn Daniel och Emma var med. När de kom ut såg de hela flocken inne på granntomten. Det rörde sig om tiotalet kultingar och cirka fem vuxna djur. Allting gick mycket snabbt, berättar Bittan. Plötsligt kom en riktig vildsvinsbjässe springande runt hörnet vid grannhuset.

- Då gick det fort. Den var otroligt snabb.

Det blev en hisnande upplevelse för Bittan, Emma och Daniel. Nog hade Bittan hört talas om vildsvin i Skeberg och i Djuratrakten så egentligen blev hon inte så överraskad.

- Ändå blev jag paff i alla fall. Det är inte precis vad man väntar sig. Som tur var hann de inte börja böka på granntomten.

Vildsvinen skrämdes på flykten. Strax därefter gick Daniel och Emma en sväng i närområdet och en bit bort hörde de misstänkta ljud men de såg aldrig djuren.

- Jag kan förstå de som drabbats av vildsvin, säger Bittan Norman. Det är kul att ha fått sett dem men jag önskar inte att de kommer tillbaka.

Mer läsning

Annons