Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga lokala frågor kolliderar

Annons

På önskemål av föräldrar och lokala styrelsen vid Insjöns skola hålls i morgon kväll klockan 18.30 ett informationsmöte om ordningen i skolan. Mötet är i missionsförsamlingens lokaler.

En halvtimme senare börjar samrådsmötet om hur containerterminalen vid Bergkvistsågen ska utvidgas. Det mötet hålls två stenkast bort i församlingshemmet.

Båda frågorna viktiga och heta i Insjön, men enligt båda arrangörerna är det omöjligt att med så kort varsel ändra tid så den som önskar att vara med på båda mötena hinner det.

– Visserligen räknar vi med ett kort informationsmöte för skolans del, men det tar ändå cirka 45 minuter, säger rektor Maria Granat-Nilsén.

– Vi hade ett liknande möte förra året som var mycket uppskattat, och ordningen har också blivit mycket bättre på skolan.

Den sista november höll eleverna själva i en samling där man uppmanade alla att hjäpas åt och det verkar man ha gjort. Till exempel har uppehållsrummet öppnat igen och allt fungerar som det ska.

– Eleverna är mycket duktiga och målmedvetna liksom personalen som, berömmer Maria Granat-Nilsén.

Om allt är bra, vad ska ni då informera om?

– Mötet i morgon torsdag sker på önskemål från föräldrar och lokala styrelsen. Dessutom är det viktigt att arbetet fortgår hela tiden.

– Vi vet inte hur det blir till hösten med besparingar som även kommer att drabba oss.

Mer läsning

Annons