Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplev slöjdhantverk

/
  • Delar av Slöjdnätverk Dalarna. Stående: Folke Eriksson, Ulla Berglund Brasch, Anna Hansson, Fredrik Eriksson och Kristina Karlsson. Sittande: Carina Nolåkers, Gunilla Frost och Erica Sterner.

Entreprenörskolan i Leksand har under hösten varit navet i ett pilotprojekt kallat Slöjdnätverk Dalarna.
En utbildning som hjälper slöjdföretag att hitta nya vägar för att ge kunder och besökare unika upplevelser.

Annons

Även om slöjdhantverkare här i länet har både mångårig tradition, hög kvalitet och det starka varumärket Dalarna i ryggen - så kräver dagens kunder mer.

Folk vill prova på själva, forma med egna händer och få kunskap.

Därför har Entreprenörskolan i Leksand sedan augusti vässat nio slöjdföretag i Dalarna när det gäller marknadsföring och entreprenörskap.

Utbildningen har bestått av både gemensamma träffar och enskild coachning.

– Den enskilda coachningen har varit fantastiskt bra! Jag har tittat på min verksamhet från ett helt nytt håll - utifrån. Det har varit väldigt nyttigt, säger skinnsömmerskan Anna Hansson från Mora.

Smeden Carina Nolåkers från Borlänge är också mycket nöjd. Hon varvar gärna det egna skapandet med prova på kurser i smide.

– Det är otroligt inspirerande att träffa alla människor. Jag tycker dessutom att det är viktigt att prata om mitt hantverk så att inte kunskapen försvinner, säger hon.

Kurskamraterna håller med. De har samlats för en sista träff i Leksand.

Och även om inga datum är spikade så finns tankar på samarbete.

Precis som intentionen var från Dalarnas hemslöjdskonsulenter Ulla Berglund Brasch och Fredrik Eriksson som initierat utbildningen.

De som har sett till att det hela blivit verklighet är Folke Eriksson vid Entreprenörskolan i Leksand som varit projektledare och coachen Erica Sterner.

Nämnden för Hemslöjdsfrågor och Region Dalarna finns också med och går allt som det ska sprids utbildningen i landet.

Mer läsning

Annons