Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tveksam till lokalallians

/

Annons

Det var i Orsandbadenfrågan som Anne-Lie Stenberg, m, och Bo Pettersson, c, ifrågasatte folkpartiet som en del i det borgerliga blocket (se FK 10/5). Det talades om spricka i alliansen.

- Sprack inte alliansen i skolfrågan? Stenberg får driva vilken linje hon vill. Ska vi lägga oss i en fråga bara för att vi vill befinna oss i majoritet? Majoriteten har inte alltid rätt.

- Jag vet inte riktigt vad allians är på lokalplanet. Det finns så många lokala frågor. Det blir en bedömning från fall till fall.

Tuffa tider för folkpartiet? Frågor som Gropen och Orsandbaden gick inte fp:s väg i fullmäktige. Det är bara att jobba vidare, menar Björklöf.

- Det handlar inte om några soloutspel. Jag är talesman för partiet.

Vad det gäller Lotten Klucks avhopp ur partiet deklarerar han att det absolut inte berodde på några personliga motsättningar.

- Det var bestämt sedan ett halvår tillbaka. Personliga skäl. Tråkigt att hon slutar. Hon är ju så duktig. Jag gillar henne väldigt.

Är du en bromsklots i politiken?

- Så gammalt och så löjligt. Man har inga argument. Det är tröttsamt att höra. Vem tyckte det var bra att taxi avskaffades, och vem inser konsekvenserna av Gropen-frågan? Vad det gäller Orsandbaden råder total enighet inom partiet.

Så du kämpar vidare?

- Det är klart. Jag och folkpartiet. Varför ökar tillströmningen i partiet om vi inte är bra. Många tycker det är bra att någon vågar säga ifrån. Det är bra stämning i partiet måste jag säga.

Mer läsning

Annons