Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Truck föll ner från lastkaj

/
  • Allvarligt tillbud. I början av maj i år inträffade ett allvarligt tillbud vid Ejendals AB. En truckförare lastade ett av släpen vid kajen då släpet plötsligt kördes iväg, trucken föll då ned mellan släpet och lastkajen. Truckföraren klarade sig dock utan fysiska skador.

Annons

Företaget anmälde händelsen till Arbetsmiljöverket. Enligt Arbetsmiljöverkets utredning framgår det att tillbudet troligen orsakades av att lastbilschauffören räknade "fel" och räknade släp istället för dockningsstationer. Därmed hämtades fel släp vid dockningsstation fyra - istället för släpet vid dockningsstation tre.

Företaget har meddelat Arbetsmiljöverket att det kommer att byggas en ny lastkaj under sommaren 2008. Då kommer företaget även att införskaffa utrustning som håller fast släpen vid kajen under lastningen. Enligt företaget får denna utrustning inte plats på nuvarande kaj.

- Vi har fått in en utredning från företagets sida kring tillbudet och vi får in en komplettering från dem under denna vecka. När det inträffar ett olycksfall är det viktigt att det görs en bra utredning för att man ska se hur man ska göra för att det inte ska inträffa igen, berättar Kristina Lindroth som handlägger ärendet på Arbetsmiljöverket.

Mer läsning

Annons