Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsatser inget för Leksandsbröd och oss

/

Leksands Knäckebröd undersöker våra matvanor och kom fram till ett väntat resultat, vi konsumenter vill inte ha tillsatser.

Annons

Nästan varannan svensk väljer bort en matvara efter att de läst innehållsdeklarationen. Det vanligaste sättet för svenskarna att ta reda på vad maten innehåller är att läsa innehållsdeklarationen. Det gör sju av tio svenskar.

Mest medvetna om vad de äter är kvinnor mellan 31-45 år. Där väljer sex av tio bort en matvara efter att ha läst vad den innehåller.

Mannen mellan 46-60 år, bryr sig inte lika mycket om vad som slinker ned i matkorgen. Där väljer bara tre av tio bort en matvara efter att ha läst innehållsdeklarationen.

Tillsatser, transfetter, härdat fett och socker är de vanligaste anledningarna att rata en vara.

Mest intresserade är vi av att veta vad färdigmaten, chark-, och mejeriprodukterna innehåller.

Det visar en undersökning som Leksands Knäckebröd låtit Sifo göra bland 1 000 svenskar, mellan 16-74 år. Undersökningen gjordes genom en webbpanel mellan 27 juli och 7 augusti 2015

– Att påverka smaken, konsistensen eller färgen på maten med hjälp av tillsatser är inte bra för någon. Ju mer medvetna konsumenterna blir desto större krav ställs det på oss tillverkare att sluta stoppa onödigheter i maten, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd vars undersökning bekräftar företagets val.

– Vi använder bara råvaror som alla förstår vad det är och vi bakar alltid vårt bröd utan tillsatser, säger Annika Sund.

Undersökningen signalerar också nytänkande för familjeföretaget som nu kommer att undersöka om innehållsdeklarationen på baksidan kan förklarades på ett bättre sätt och mindre krångligt.

Annons