Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tanzanias barn-en hjärtesak

/
  • Flitiga fingrar. Margareta Oskarsson, Margareta Tägt, Signe Jonsson, Siglinde Törnblom, Stina Eriksson och Ingrid Erkers stickas för Tanzanias barn

Annons

När tidningens utsände tittar in är det full aktivitet. En av nykomlingarna i gruppen, Siglinde Törnblom, berättar att hon tidigare var engagerad kyrkligt i Vallentuna.

- Därför känns det nu naturligt för att vara här.

Det var för fem år sedan babypaketgruppen startade i Siljansnäs. De första åren var det barnen i Angola som gällde. Nu är det föräldralösa och sjuka barn i Tanzania som blir glada mottagare till babypaketen från Siljansnäs.

Signe Jonsson berättar om projekt Tanzania där för övrigt den svenska sjuksköterskan Anna Pettersson finns och hjälper till vintertid. Barnpaketen med allehanda innehåll skickas till sjukhus och barnhem i det afrikanska landet.

Signe passar också på att välkomna alla att vara med i babypaketgruppen samt att alla bidrag är välkomna. Det kan vara tyger, barnkläder eller varför inte mjukisdjur men ullgarner tas inte emot. Margareta Oskarsson att gamla mjuka lakan enkelt kan skäras till tygblöjor.

- Man känner samhörighet, säger Siglinde Törnblom. Det är trevligt att träffas och göra nytta.

Det stickas, sys och virkas.

- Det finns så mycket garner och tyger som bara ligger därhemma, säger Signe Jonsson. Eller också kastas det bara.

Då är det bättre att skänka till babypaketgruppen, menar Signe, som också slår ett slag för Trivselträffen som arrangeras av babypaketgruppen den 24:e i denna månad.

Mer läsning

Annons