Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att hitta telefonnummer utan internet

Åke Lundström i Siljansnäs har reagerat över att Gula sidorna, som går ut till alla hushåll, inte längre innehåller kontaktuppgifter till privatpersoner i länet.
Eniro som ger ut katalogerna hänvisar i stället till Din del som utkommer varje höst.

Annons

Åke Lundström förklarar att han inte är uppkopplad mot internet och därmed inte kan söka information om kontaktuppgifter via datorn. Då Eniro inte längre publicerar uppgifter om privatpersoner i Gula sidorna tycker han att det uppstår problem.

– Det finns många som jag som inte ligger på nätet och nu får vi bara uppgifter till de som bor i kommunen. Då jag tog kontakt med företaget berättade de att man kan få fem kataloger gratis bara man ber om det. Men det finns det ju ingen som känner till.

Eva Ernfors på Eniro säger att anledningen till att man tog bort privatpersoner ur Gula sidorna är att de uppgifterna används väldigt sällan.

– Vi gör kontinuerligt mätningar av hur våra kataloger används och kan konstatera att de uppgifterna används väldigt lite. Däremot används uppgifterna i Din del och den katalogen delar vi ut till alla hushåll. Men problemet är att det inte sker samtidigt. Din del kom under hösten och kommer att delas ut igen till nästa höst.

– De som vill ha kataloger för ytterligare kommuner kan höra av sig så skickar vi hem dem, det är kostnadsfritt att beställa upp till fem stycken.

Den som vill beställa Din del kan ta kontakt med Eniro på 020-615 615 och följa anvisningarna.

Mer läsning

Annons