Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendium för fina Himlaspelsinsaster

/
  • Prisade elever. Sätergläntas elever i årskurs två fick i går ta emot 2007 års stipendium ur Rune Lindströms Minnesfond för sina insatser vad det gäller kläder och dekor till Himlaspelet.

Annons

Utskällning, föredrag, stipendium? Spekulationerna var många när skolans elever, särskilt årskurs två, uppmanades att komma till Sätergläntans matsal i går morse.

Staffan Rönnegård, ordförande i föreningen Himlaspelet och Rune Lindströms son Pelle Lindström fanns också på plats och när Staffan Rönnegård tog till orda var det knäpp tyst i lokalen.

Lika tyst var det när han meddelade att eleverna tilldelats en ansenlig summa pengar ur Rune Lindströms Minnesfond för sin insats i att modernisera Himlaspelet och föra dess kultur vidare.

En värmande applåd från kamrater och personal på skolan fick dock budskapet att sjunka in och mungiporna att börja le.

Exakt hur mycket pengar det blir för var och en är inte klart, men att det finns en Rune Lindströms Minnesfond kan vi tacka Rune själv för.

- Farsan sa till mig att med alla medel stoppa om någon ville göra en staty av honom efter hans död. Det var på gång, men morsan lyckades stoppa det hela och det blev en fond i stället, berättade Peller för eleverna.

Fotnot: Entreprenörskolans elever har tidigare fått ta emot 2006 års stipendium ur Rune Lindströms Minnesfond för sin insats att göra Himlaspelet mer talande till ungdomar.

Mer läsning

Annons