Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutet nära för Taxi Leksand

Annons

Från och med 1 juli tar Sambus över de samhällsbetalda resorna i Dalarna. För Leksands del handlar det om att Sambus underentreprenör Orsa Trafik AB kommer att bedriva transporterna.

Under våren har Taxi Leksand diskuterat fram och tillbaka om de även i fortsättningen ska bedriva taxiservice till allmänhet och företag. Nu blir det inte så. Ulf Hansson är inte glad över det sena beskedet.

- Jag har tryckt på om ett besked de senaste tre månaderna. Det har skötts dåligt. Det visar att man inte värnar om allmänheten.

Ulf Hansson menar att Taxi Leksands sena beslut ställer till det inte minst i planeringen. Han meddelar att Orsa Trafik AB kommer att upprätthålla körningar för allmänhet och företag i Leksand. Sedan återstår att se hur stort behovet är och därmed i vilken omfattning det blir.

- Vi får känna oss för lite i början. Behovet är kanske inte så särskilt stort eftersom Taxi Leksand lägger ned, säger Ulf Hansson.

Taxi Leksand har funnits i bygden i 85 år. Om fem dagar slås portarna igen på Torget. Nedläggningen berör nio åkare med sammantaget elva fordon. Lokalerna på Torget lämnar man sista september. Mikael Kyller inser det dystra i situationen.

- Vi hade velat sluta på ett annat sätt. Jag känner ändå ingen bitterhet. Vi lever i en fri marknad och vi förlorade upphandlingen.

Mer läsning

Annons