Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutan tillbaka öster om bron

/
  • När sommaren kommer är restaurangbåten Skutan tillbaka vid kajkanten och stenslänten avslutad med en uppsamlande mur av stenkistor.

Restaurang Skutan kommer att flytta tillbaka till kajen öster om Leksandsbron i sommar.
– Vi har hamnavtal på den platsen och ser fram emot att få ha delar av serveringen på det nya trädäcket, säger en av ägarna Olof Olsson.

Annons

Det har varit mycket snack om restaurangbåten Skutan i Leksand de senaste månaderna. Inte minst när båten plötsligt dök upp som ett säljobjekt på auktionssajten Blocket på internet.

– Många har varit intresserade av att köpa Skutan, men det var inget allvarligt säljförsök, säger Olof Olsson.

– Det handlade mer om att kolla marknadsvärdet på rörelsen.

Under sensommaren och hösten har ägarförhållandena för Skutan ändrats. Kvar är duon Olof Olsson och Petter Ullman. De andra delägarna har av olika anledningar valt att inte längre vara en del av rörelsen.

"Jag planerar att driva Skutan nästa sommar" säger Olof Olsson när DT Falu Kuriren frågar honom om framtidsplanerna.

Han berättar också att restaurangbåten kommer att flyttas tillbaka till sin plats längs kajen. I år har båten legat väster om bron på en mer isolerad plats.

– Platsen vid kajen är den vi har ett hamnavtal på och vi vill gärna tillbaka dit.

Du är inte rädd att det blir konflikt mellan er och de boende på kajen som tidigare år tyckt att det varit för rörigt kring båten?

– Nej, jag tycker vi har en bra dialog med de boende.

Petter Ullman - den andre delägaren av Skutan - har nyligen kommit hem efter 10 veckor utomlands och hälsar att han måste uppdatera sig innan han kan svara på om han tänker vara kvar som delägare och hur sommaren kommer att bli för hans del.

– Eftersom jag också pluggar måste jag kolla hur mycket tid det tar, säger Ullman.

Arbetet med att bygga om kajen i Leksand har pågått sedan sensommaren. Tack vare den varma hösten så ligger man före i tidsschemat och arbetet kommer att fortsätta även i vinter.

– Allt träarbete med det nya däcket, vissa räcken och andra trädetaljer kommer att färdigställas under vintern, säger gatuchef Olle Oskarsson och fortsätter:

– Vid norra brofästet kommer vi i vinter även att bygga en mur av stenkistor för att samla upp och snygga till arbetet vi gjorde när vi lagade bron för ett par år sedan efter ett skyfall.

I vår fortsätter man med övrigt arbete och förhoppningen är att det mesta ska vara klart innan turisterna kommer i sommar.

Mer läsning

Annons