Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skivsläpp på Granbergsdagen

/
  • Släpper cd-skiva. Hampus Britta har spelat in en cd-skiva men inspelade minnen från sin barndom vid Granbergs fäbodar. Skivan släpps till försäljning på Granbergsdagen.  Foto: Göran Persson

Annons

Mellan klockan 14.00-17.00 blir det visning av den högt belägna fäboden, brödbakning, café, grill, lotteri, konstutställning, hantverk, loppis och försäljning av granbergsboken.

Hampus Britta har också skrivit en bok med minnen från sin barndom vid Granbergs fäbodar. Hennes minnen är nerskrivna i form av dikter på Leksandsmål. Efterfrågan av boken har varit stor och många personer har även frågat efter en cd-skiva med dikterna på, bland annat för att få höra hur uttalet ska låta på Leksandsmål. Nu har hon fått hjälp att ta fram en cd-skiva och den släpps för försäljning på lördag.

- Den är inspelad i en inspelningsstudio i Gävle, berättar Hampus Britta som bekostat inspelningen själv.

Hon är själv uppvuxen i fäboden och har därmed haft mycket material att ösa ur när hon skrev ner sina dikter.

- Så fort jag kunde var jag med dit. Då fanns det ingen väg dit, då buffrade vi dit och åkte kärra dit. Då var jag nog bara två år gammal, berättar hon.

- Fortfarande tillbringar jag ett antal veckor vid fäboden varje sommar.

Hennes egen förklaring till att boken blivit så efterfrågad är att många läsare känner igen sig i hennes beskrivningar och dikter.

Granbergsdagen arrangeras av Granbergs fäbodlag.

Mer läsning

Annons