Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Singelolycka efter rv 70

/

Annons

Det var en personbil, på väg söderut, som av ännu okänd anledning kom ut för långt på sidan av vägen och skar ner i diket, därefter fortsatte bilen i diket ett tjugotal meter. Föraren av personbilen hindrades också från att försöka styra upp ur diket, då bilen hamnade på andra sidan av ett vägräcke.

- Det var fyra personer i bilen, två vuxna och två barn. Pappan och båda barnen kunder enligt uppgifter kliva ur bilen oskadade medan mamman satt kvar i bilen och hon klagade över både nack- och ryggsmärtor. Vi fick bända upp dörren där hon satt. Mamman var vaken och vid medvetande hela tiden.

Samtliga personer fördes med ambulans till Mora lasarett, berättar räddningsledare Dennis Nordin vid räddningstjänsten i Leksand.

Södergående körfält var avstängt i en timme under räddningsarbetet och trafiken fick ledas om via Sätra by. Körfältet i norrgående riktning hade begränsad framkomlighet under arbetet.

Larmet om olyckan kom klockan 13.05. Från början larmades både räddningstjänsten i Rättvik och Leksand ut till platsen, detta då de första uppgifterna felaktigt gjorde gällande att olyckan skulle ha skett vid Kullsbjörken som ligger på gränsen mellan kommunerna.

Räddningstjänsten från Rättvik fick dock motbud på vägen ut till olyckan.

Tre ambulanser kallades ut till olycksplatsen. Ambulanserna kom från Rättvik, Leksand och Malung.

Samtliga personer som färdades i bilen är hemmahörande i Leksands kommun.

Mer läsning

Annons